[JH] Wine: Selection text invisible against background in two dialogs

Li
Linus
Posts: 115
Joined: Thu Jan 07, 2016 7:47 pm
Platform: Linux + Windows
Location: Germany

Mon Jun 11, 2018 7:17 pm Post

There are two dialogs in Scrivener where the selected elements are full y covered by the selection background colour (in my case blue) without the text of the selection shining through. This is the case in the bookmark dialog and in the compile dialog. All other places exhibit proper behaviour in that the selected element’s text is visible against the blue background (e.g. when a document is selected in the outliner). I am working with Wine (via PlayOnLinux) so maybe that is the reason rather than this effect being an actual bug? If so, does anyone know a remedy?

I am running Version: 2.9.0.6 Beta (211324) 64-bit - 31 Mai 2018

img_028.png
img_028.png (6.62 KiB) Viewed 392 times


img_029.png
img_029.png (123.25 KiB) Viewed 392 times

User avatar
MimeticMouton
Posts: 8579
Joined: Wed May 05, 2010 5:39 am
Platform: Mac + Windows
Location: city of rain
Contact:

Wed Jun 13, 2018 5:31 am Post

I'm not able to reproduce this on Windows 10 or 8.1, so I suspect it's either an issue running on Wine generally or with the particular version or skin of Windows--it looks rather XP-ish, which could be affecting how the selection is handled. (I'm afraid I'm not up enough on how Wine works to know what technical details there might really be at play.)
Jennifer Hughes
(MM for short)

User avatar
garpu
Posts: 1880
Joined: Mon Oct 25, 2010 9:38 pm
Platform: Linux

Wed Jun 13, 2018 7:33 pm Post

Using WINE, here, too, and I'm not reproducing it, either. Do you have composting or special effects turned on for your desktop? Also, I'd recommend not using XP as a version, or playonlinux, since it often suggests outdated versions of WINE. If you're using an updated version of WINE (which you should be for Scrivener), it'll default to Windows 7.
Slackware 64-bit 14.2, XFCE

Li
Linus
Posts: 115
Joined: Thu Jan 07, 2016 7:47 pm
Platform: Linux + Windows
Location: Germany

Wed Jun 13, 2018 10:02 pm Post

Hi GARPU,

could you tell me about your wine settings? I tried quite a few WINE versions up to 3.10-staging but none of them solved the issue. On the contrary, everything above 2.21-staging gave me problems with the menus appearing on the wrong screen, once I shifted scrivener from one screen to the other.

Also setting WINE to behave like Windows7, 8 or 10 does not change anything.

Did you install any additional components or made any special display settings?

User avatar
garpu
Posts: 1880
Joined: Mon Oct 25, 2010 9:38 pm
Platform: Linux

Thu Jun 14, 2018 12:17 am Post

Oh hang on. You're in the "Assign Section to Layout" dialogue?

Without anything selected: https://i.imgur.com/cXukwCx.png

With the first item selected: https://i.imgur.com/0nbvbP9.png

Yeah, this looks like a bug, AFAIK. Or, rather, I don't think it's a problem on our end, per se.
Slackware 64-bit 14.2, XFCE

User avatar
garpu
Posts: 1880
Joined: Mon Oct 25, 2010 9:38 pm
Platform: Linux

Thu Jun 14, 2018 7:15 pm Post

Took my own advice to upgrade WINE, so I'm on 3.10 staging with pba, even. While Scrivener is a bit faster with PBA, it doesn't do anything for the Assign Layout dialogue. 89% sure it's a bug on their end.
Slackware 64-bit 14.2, XFCE

Li
Linus
Posts: 115
Joined: Thu Jan 07, 2016 7:47 pm
Platform: Linux + Windows
Location: Germany

Thu Jun 14, 2018 8:25 pm Post

Thanks. At least I don’t feel so lonely any more … :wink:

User avatar
StaceyUK
Posts: 922
Joined: Mon Apr 13, 2009 5:00 pm
Platform: Mac + Windows

Fri Jun 15, 2018 3:09 pm Post

This is what I get on Windows 7:

AssignToLayout.jpg
AssignToLayout.jpg (134.58 KiB) Viewed 211 times
Blessings, Stacey

System Specs

Windows 7
Scrivener 1.9.7 / 2.8 /3.0.3
Scapple 1.0.0.0
Windows 2.9.0.6 Beta

User avatar
garpu
Posts: 1880
Joined: Mon Oct 25, 2010 9:38 pm
Platform: Linux

Fri Jun 15, 2018 3:16 pm Post

Hrm....so theme issue?
Slackware 64-bit 14.2, XFCE

 

 

cron